Watchmen

Beszélgess itt BÁRMIRŐL!

Watchmen

HozzászólásSzerző: Nici » 2009.02.22. 00:50

Nos, úgy döntöttünk Kolettel, hogy épp itt az ideje egy ilyen témának is, amiben írunk nektek a képregényről és a hamarosan megjelenő filmről. :D
Azt hiszem elég sok infót összeszedtünk, és időt nem kímélve körmöltünk, hátha valaki kedvet kap az olvasásához, vagy/és elmegy a moziba megnézni, ha majd vetítik. Szóval, nagyon sok szeretettel tőlünk. ^^

Az író:
Alan Moore angol képregény író, a műfaj talán legelismertebb és legmeghatározóbb egyénisége. Leghíresebb munkái a Watchmen, a V For Vandetta (V mint vérbosszú) melyből azonos címmel film is készült, a Swamp Thing, a Promethea, a From Hell (A pokolból), vagy a The League Of Extraordinary Gentlemen(A szövetség).

A rajzoló:
Dave Gibbons angol képregényrajzoló, illusztrátor. Számtalan munkája közül kiemelkedik a DC-comics-nak rajzolt Green Lantern sorozat és a Watchmen. A Superman és a Batman számos történetét illusztrálta, sőt többször íróként is közreműködött. Többször jutalmazták a képregény-illusztrátoroknak kijáró Jack Kirby-díjjal.

Néhány infó a képregényről:

A Watchmen 1988-ban megkapta a sci-fi és fantasy műveknek kijáró Hugo-díjat az egyéb kategóriában, ez az egyetlen képregény amely szerepelt a Time magazin 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig listáján és idén az Entertainment Weekly az előkelő 13. helyet szavazta meg neki az elmúlt negyedszázad legjobb olvasmányai között.

Time: "... szívdobogtató és szívszorító olvasmány, igazi vízválasztó a fiatal médium fejlődéstörténetében."

A Watchmen cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies "szuperhős" azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.

A 12 részes képregényt 3 kötetre bontva(1-4;5-8 és 9-12) nyújtják a magyar olvasóknak.

A Watchmen egyszerre újította meg a műfajt, és állította új kihívások elé annak alkotóit, valamint rajongóinak sorába szólított jó néhány kérkedőt, akik e remekmű előtt nem voltak hajlandóak elismerni, hogy a képregény is képviselhet irodalmi értéket.

A Watchmen-ben található egy 'képregény a képregényben', ami annyit tesz, hogy egy újságos bódénál egy kisfiú képregényt olvas, aminek az eseményeit mi is nyomon követhetjük. Kicsit bekavaró kicsit történetbe illő, de mindenképp remek ez is. (ám ezt kihagyták a filmből és külön kisfilmben lehet majd megtekinteni, de a DVD-ken már rajta lesz)

Szereplők:

Jeffrey Dean Morgan-A Komédiás
Carla Gugino-Sally Jupiter
Malin Akerman-Laurie Juspeczyk
Billy Crudup-Dr. Manhattan
Patrick Wilson-Éji Bagoly
Jackie Earle Haley-Rorschach
Matthew Goode-Ozymandias
Stephen McHattie-Hollis Mason
Matt Frewer-Moloch
Danny Woodburn-A Figura
Laura Mennell-Janey Slater
Carrie Genzel-Jackie Kennedy
Brett Stimely-John F. Kennedy
Greg Travis-Andy Warhol
Darryl Scheelar-Metropolis kapitány

A komédiás:
Kép
Igazi név: Edward Morgan Blake
1940-ben kezdett szuperhősködni, ekkor még elég fiatal volt, de hamar közkedvelté vált.
Dr. Manhattan és Ő is szolgált a Vietnámi háborúban.
A komédiás történetét apránként ismerhetjük meg a képregénybeli visszaemlékezésekből, ugyanis a képregény elején nemes egyszerűséggel kihajitják egy ablakon és miatta kezdi el Rorschach szőni az összeesküvés elméletét, miszerint valaki "maszkosokat akar kiiktatni."
A komédiás egy eléggé brutális és nyers karakter, aki igazán nyiltan nyílvánít véleményt és nem riad vissza se a gyilkolástól, se a nemi erőszaktól. Nem egy tipikus "hős" személyiség, inkább azt teszi amit jónak lát vagy amit parancsonak neki.
Színész a filmben: Jeffrey Dean Morgan

Dr. Manhattan:
Kép
Igazi név: Jon Osterman
Édesapja órás mester, ő az szeretett volna lenni, de az apukája egyetemre küldte. Jon egy véletlen munkahelyi baleset folytán vállik szuperhőssé 1959-ben, valójában ő az egyetlen aki igazi szupererővel bír. Ő az USA titkos fegyvere a háborúban és elég nagy részben neki köszönhető a győzelem is. Doki mindent előre lát, percre pontosan, mégsem tesz sosem semmit. A múltba is percre pontosan vissza tud tekinteni és minden egyes részletet fel tud idézni. Képes teleportálni, a képregényben a Marsra megy el többször is. Együtt van Laurie Juspeczyk-vel, de amikor meggyanúsítják azzal, hogy a közelében élés rákot okoz (mivel egy részecske átalakítóban konkrétan semmivé vált, így nem csoda, hogy van egy kis "mellékhatás") és kiderül, hogy volt élettársa is rákban hunyt el doki a Marsra száműzi saját magát, tovább erősítve ezzel Rorschach-ban a gyanút, hogy valami készül a háttérben. Dr Manhattan nem öregszik és a történetben igazából már nem is képes átérezni az emberi érzéseket, mivel teljesen elfelejti milyen is annak lenni.
Színész a filmben:Billy Crudup

Éji Bagoly II:
Kép
Igazi Név: Daniel Dreiberg
Az első Éji Bagoly "utódja" aki önként veszi át a kiöregedett szuperhőstől a staféta botot. A 60'-as évek közepén kezd el szuperhősködni. Az első Éji Bagolyhoz ezután hetente feljár, és jó barátságot köt vele. Rorschach jó barátja és társa is egyben, egy időben, végül Dan az aki kiszáll. Miután értesül a Komédiás haláláról (Rorshach van oly drága, hogy betör hozzá és megkajál amig ezt közli régi társával.) nem akarja elhinni a "maszkos kiirtás" elméletét, de ahogy egyre jobban ássa magát bele a részletekbe úgy kezd egyre jobban egyetérteni Walterrel. Van egy repülő-hajója, a neve Owl Ship. Dan amúgy egy nagyon félénk és hétköznapi fickó aki csak a szuper fejlett kütyüjei mellett tud igazán felengedni.
Színész a filmben: Patrick Wilson

Ozymandias:
Kép
Igazi név: Adrian Veidt
Veidt a világ legokosabb embere, aki egy időben szuperhősködik, de jobbnak látja, ha inkább kiszáll és kialakit magának egy saját kis luxus birodalmat. Szinte mindent el tud adni, a parfümön át a hajspray-ig, sőt még saját TV csatornái is vannak pl: Veidt Music Network vagyis a VMN amit vegyünk úgy, hogy a Watchmen világában az MTV. Elég kevés szó esik róla a képregényben, a vége felé derül ki a múltja.
Színész a filmben: Matthew Goode

Rorschach:
Kép
Igazi név: Walter Joseph Kovacs
A Watchmen és talán a képregény történelem egyik legösszetettebb karaktere. A kicsi Walter már gyermekkorában szembesülni kényszerül az élet rosszabbik oldalával.
Édesapja, akiről annyit tudni, hogy Charlie a neve és Truman elnököt támogatja. (Ő dobatta a bombát Hiroshimára, de Walter annyira elvakultan tiszteli az apját, hogy emiatt ő is Truman elnököt támogatja) még születése előtt elhagyja az anyját. Anyukája pedig ezután a testéből él és sajnos haza is hozza a "munkáját" Walter pedig egyszer azt hiszi, hogy bántják az anyukáját és rájuk nyit. A férfi felháborodik és hozzávág Mrs. Kovacshoz 5 dollárt. Az anya pedig mérges lesz és mindezt a szerencsétlen kisfiún tölti ki, miközben olyanokat mond neki, hogy kár volt megszületnie. A következő esetben pedig 2 idősebb fiú megállítja a fiatal Waltert és elég rondán kezdenek beszélni az anyukájáról, ezért Walter nekiesik az idősebbeknek, az egyiket meg is vakítja. 1951-től 1956-ig pedig New Jersey-ben "lakik" egy javitóintézetben, ahol ökölvívásban és irodalomban jeleskedik. Hallgatag, félénk aki értelmesen tud társalogni társaival. Nem sokkal az intézetből való távozása előtt 1956ban kap hírt arról ,hogy anyja gyilkosság áldozata lett. Amikor a hírt közölik vele csak annyit mond: Jó. Ezután a ruhaiparban kezd dolgozni, ahol az egyik ruha igen nagy hatással van rá. (valamint a ruha tulajdonosának halálozási körülmenyei is.) Walter ennek hatására keszíti el a maszkját, amivel a saját bevallása szerint tükörbe tud nézni. Rorschach ezután egy elég brutális és kiméletlen maszkos harcossá válik, aki a saját igazát és elveit követi és akinek igazán radikális a világnézete. Ő értesül először a Komédiás haláláról és ő kezdi összerakni szépen lassan a "kirakos darabjait." Rorschach a Watchmen egyik legfontosabb szereplője, hatalmas történettel.
Színész a filmben: Jackie Earle Haley

Silk Spectre II:
Kép
Igazi név: Laurie Juspeczyk
Édesanyja miatt kényszerül belebújni a szuperhős jelmezbe, akármennyire sem szeretné ezt csinálni már tiniként hősködni kezd. Dr. Manhattan élettársa de amikor doki a Marsra megy az Éji Bagolyhoz költözik ahol közelebbről is megismerik egymást...
Színésznő a filmben: Malin AkermanA rendező:
Zack Snyder
Kép

Születési hely, idő:1966. március 1. Green Bay, Wisconsin.

Élete:
Snyder Green Bay-ben született, Wisconsinban, majd Greenwichbe költöztek Connecticut-ba. Édasanyja inspirálta a fiút, aki "otthon maradt anyuka" lett, de amúgy festő és fényképész tanár volt a Daycroft iskolában, ahova Zack is járt. Snyder-t az anyukája ösztönözte arra, hogy festőnek jelentkezzen az angliai Heatherley Művészeti középiskolában, de végül a film rendezést választotta. Később Zack a Pasadena-i "Art Center College of Design"-ba járt Californiában, ahol egyébként olyan osztálytársai voltak mint Tarsem Singh vagy Michael Bay (Ő rendezte a Transformers-t) Snyder Pasadena-ban maradt ahol összeköltözött a második feleségével, Deborah Snyder-rel aki amúgy producer. 6 gyermekük van akik közül az egyik fia Eli játszotta a fiatal Leonidas-t a 300-ból és a fiatal Rorschach-ot a Watchmen-ből.

Karrier:
Eleinte TV-s reklámokat csinált az Audi-hoz, a BMW-hez vagy a Nissan-hoz, egyebek közt. De ezek mellett pl: Nike, Reebok, és Gatorade reklámokat is készített.
Első filmje a Holtak Hajnala remake-je volt. (2004) majd a 300-at rendezte meg Frank Miller azonos nevű képregénye alapján. (2007)
A Watchmen pedig hamarosan bemutatásra kerül.
Zack akarta rendezni az X-men: The Last Stand-ot vagy az előfutár X-Men Origins: Wolverine-t filmeket is, de ehelyett inkább a Watchment kezdte rendezni.

Filmjei:
Watchmen: Az őrzők (2009) rendező
300 (2007) rendező, forgatókönyvíró
Holtak hajnala (2004) rendező
Guardians of Ga'Hoole (2010) rendező

Trailerek:
Offical Trailer
Trailer 2
Képregény a képregényben trailer
Kép
Avatar
Nici
rothadó csontok
rothadó csontok
 
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2008.08.12. 13:45
Tartózkodási hely: Az MCR házban

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Kolett » 2009.02.22. 01:11

Naaaa! ez nagyon jó lett Hel! <33333
jó ötlet volt ez. ;)
Tessék írni sokat, mert nem keveset dolgoztunk vele. :D
KépKép
When they ask how I died, tell them:still angry.

"vértől zubogva tudásodra büszkén elbuksz majd, bazd meg és elbukik minden amihez hozzáérsz."
Avatar
Kolett
zombeee
zombeee
 
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2008.08.21. 12:33
Tartózkodási hely: there's no other place that I'd rather be than Los Angeles.

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Chasidy » 2009.02.22. 13:29

Húú, ha már van ilyen topik, tippeljük meg az első hétvége bevételét! :mrgreen:
Billy Crudupot meg szeretem. <3
Amúgy feliratos lesz, nem?
Ja, és A pokolbólt nézzétek meg (ha nem láttátok), A szövetség sztem szar, de A pokolból...alap.
Kép
Avatar
Chasidy
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 717
Csatlakozott: 2008.08.11. 21:37
Tartózkodási hely: Jungle

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Kolett » 2009.02.22. 13:39

Remélem, hogy feliratos lesz oda vagyok Rorschach hangjáért.
A Palace Ciname-n felirattal van meghirdetve, viszont én olvastam azt is, hogy szinkronnal kerül rögtön a mozikba. És egy nappal az Amerika premier előtt, szóval március 5.-én már premier.
Amúgy a filmben nem lesz benne a Kalózos képregény, hanem majd csak a dvd-re teszik rá teljesen így több mint 3 óra lesz a játékidő.
KépKép
When they ask how I died, tell them:still angry.

"vértől zubogva tudásodra büszkén elbuksz majd, bazd meg és elbukik minden amihez hozzáérsz."
Avatar
Kolett
zombeee
zombeee
 
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2008.08.21. 12:33
Tartózkodási hely: there's no other place that I'd rather be than Los Angeles.

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Chasidy » 2009.02.22. 14:58

Hmm, mindegy végülis, ha szinkronos, akkor megyek a Mom Parkba, azt jólvan. :D
Ja, igen, mert nálunk csütörtökön van a heti váltás, "odaát" meg pénteken, háhá. :lol:
És abban lesz Gerard Butler a szinkron, ugye? A Gerardok világuralomra törnek...hát igen, névrokonjaim, látszik. :lol:
Kép
Avatar
Chasidy
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 717
Csatlakozott: 2008.08.11. 21:37
Tartózkodási hely: Jungle

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Kolett » 2009.02.22. 15:09

Igen Gerard "THIS IS SPARTA!" Butler lesz a kalóz hangja.
Ami szerintem jó választás, nekem tetszett a pasi hangja a 300ban is.
Apropó hangok.
Nem tudom, én valahogy a Doki hangját nem ilyennek képzeltem. Oké, hogy ő szomorú meg "we're all puppets" hozzáállás, de nem tudom, olyan kis gyenge ez a hang neki. Tetszik, csak nem ilyennek képzeltem.
Ozymandiasnak meg annyira vicces akcentusa van. :D egy nemrég kiadott jelenetben beszél ( http://www.youtube.com/watch?v=ulH7dswN36w&eurl= ) és így hirtelen az jut róla eszembe, hogy deee aranyos, kis pösze. pedig elvileg a hangjából "ömlenie" kellene a felsőbbrendűségnek. :D
A Komédiás hangja szerintem kellően nagyképű, nekem az is igen bejövös.
És Rorschach hangja... hát az jobb mint ahogy én elképzeltem. :D annyira kibaszott jó hangja van a filmben, hogy a hideg is kiráz. ;)
KépKép
When they ask how I died, tell them:still angry.

"vértől zubogva tudásodra büszkén elbuksz majd, bazd meg és elbukik minden amihez hozzáérsz."
Avatar
Kolett
zombeee
zombeee
 
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2008.08.21. 12:33
Tartózkodási hely: there's no other place that I'd rather be than Los Angeles.

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Fa-Fa » 2009.02.22. 21:01

hihiii voltam moziba, és 3 bazinagy táblán is Watchmen volt! Én meg elkezdtem sikítozni hogy "OTT VAN DR MANHATTAN, MEG AZ ÉJI BAGOLY!!!", a barátaim meg mondták hogy nyugodjak már meg, csak egy tábla XD
am a képregényt meg volt, aki el is kérte tőlem suliba, hogy ő is elolvassa <3
*megszállott XD*
"I'm not like them, but I can pretend
The sun is gone, but I have a light
The day is done, but I'm having fun
I think I'm dumb, or maybe just happy


Think I'm just happy
I think I'm dumb"
Fa-Fa
rothadó csontok
rothadó csontok
 
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2008.08.12. 13:38

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Nici » 2009.02.23. 13:38

Kolett írta:Amúgy a filmben nem lesz benne a Kalózos képregény, hanem majd csak a dvd-re teszik rá teljesen így több mint 3 óra lesz a játékidő.


Ezt is leírtam ám!!! ;)
Amúgy meg, én is mindenkinek kölcsön adogatom a képregényt. :D
Már 2 csajsziból rajongót csináltam és tuti eljönnek velem (ők is a többi 80 ember mellett) majd moziba. :lol: :D
Kép
Avatar
Nici
rothadó csontok
rothadó csontok
 
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2008.08.12. 13:45
Tartózkodási hely: Az MCR házban

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Kolett » 2009.02.23. 15:11

Csak a játékidő miatt írtam hozzá a képregényt Nici, láttam, hogy leírtad, nem azért írtam mert te nem írtad gyagya. :D
Én is több embernek kölcsönadtam már. ;)
A plázánkba is van már plakát, jó nagy. Ozymandias van rajta, a másik oldalán Manhattan és a harmadik oldalon pedig a Komédiás. <3333
Osztálytársaim mondták, hogy "Kolett láttuk azt a kék hapit a képregényedből a plázában, plakáton." XD
KépKép
When they ask how I died, tell them:still angry.

"vértől zubogva tudásodra büszkén elbuksz majd, bazd meg és elbukik minden amihez hozzáérsz."
Avatar
Kolett
zombeee
zombeee
 
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2008.08.21. 12:33
Tartózkodási hely: there's no other place that I'd rather be than Los Angeles.

Re: Watchmen

HozzászólásSzerző: Kolett » 2009.02.23. 19:15

Hoztam pár ajándékot nektek, szabadon lehet folyatni a nyálat. ;)

The Keene Act & YOU. (egyenesen 1977-ből. ;) )
http://www.youtube.com/watch?v=n5WsciSNVS0&feature=channel_page
a kedvencem amikor Rorschach-ra rácsukják az ablakot. :lol:

NBS esti híradója Ted Philips-el, 1970 március 11.-ből. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=nd5cInmK6LQ&feature=channel_page

A Veidt Music Network top szuperhős listája, 1983-ból. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=sCpl3MLVwUc&feature=channel_page

És most már kikerült jelenet, csak nektek. :D

"Prison Break."
http://www.youtube.com/watch?v=ng5M8cVdwgs&eurl=

"Our Days Are Numbered."
http://www.youtube.com/watch?v=MIn-omdxC9Q&feature=related

"We Can Save This World."
http://www.youtube.com/watch?v=VE-nGjvR0yc&feature=related

The Superman Exists.
http://www.youtube.com/watch?v=wQY89Y_lDr4&feature=related

Fate.
Chasidy figyelmébe ajánlanám. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=L50LQsviBRU&feature=related

Warning.
http://www.youtube.com/watch?v=iCjrH1WJajo&feature=related

Good Friends.
http://www.youtube.com/watch?v=as2UGe92zJU&feature=related

Police Riots.
http://www.youtube.com/watch?v=dIG_gpf6_Uc&feature=related

Rooftop rescue.
http://www.youtube.com/watch?v=FJL_SnPcb3U&feature=related

Escape.
http://www.youtube.com/watch?v=Q-4s7Az45K0&feature=related
hát ennél a hörm-nél meghaltam. *nosebleed*

ui: úristen, ez a film állati lesz. O.O
KépKép
When they ask how I died, tell them:still angry.

"vértől zubogva tudásodra büszkén elbuksz majd, bazd meg és elbukik minden amihez hozzáérsz."
Avatar
Kolett
zombeee
zombeee
 
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2008.08.21. 12:33
Tartózkodási hely: there's no other place that I'd rather be than Los Angeles.

Következő

Vissza: Off Témák

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron